Leven als god in Frankrijk? Zo doe je dat met de hand op de knip.

v50 buiten

Datum: 19-10-2017 -  Bron: RTLZ

Een miljoenenjacht, een duur horloge en eten in een sterrenrestaurant lijkt voorbehouden aan de echte rijken. Toch hoeft luxe niet per se (heel) veel te kosten. Zo kun jij je rijker voordoen dan je bent.

Toegegeven, met een echt kleine beurs lukt het niet om mee te doen met de grote jongens, maar met een beetje geld kun je toch ook genieten van de luxe die eigenlijk alleen is weggelegd voor de rich and famous.

Duur horloge

Een vintage Rolex of een Patek Philippe kost al gauw duizenden of tienduizenden euro’s. Je kunt natuurlijk voor een prikkie een vals exemplaar kopen. Maar echte kenners prikken daar gauw doorheen.

Als je toch zo’n horloge wil kopen, kun je wel je slag slaan op een veiling. “Ook bij ons zijn ze niet heel goedkoop, maar wel goedkoper dan in de winkel”, zegt Rob Meijer van veilinghuis BVA-auctions.

Maar je moet wel goed op blijven letten. Het gevaar ligt op de loer om iets per se te willen hebben en meer te bieden dan je van plan was. “En dan is je voordeel weer zo weg.”

Een veiling is natuurlijk ook uitermate geschikt om een dure auto uit een failliete, of inbeslaggenomen boedel te kopen.

Sterrenrestaurant

Eten in een restaurant met een of meer sterren is geen goedkope aangelegenheid. Als je het een beetje slim aanpakt, kun je toch ook met behoorlijke korting, soms wel zestig procent, in zo’n restaurant eten. Via allerlei kortingsites kun je vaak een drie- of viergangenmenu eten. En dat scheelt zomaar enkele tientjes.

“Wij doen het omdat we liever vol zitten, dan dat we lege tafeltjes hebben”, zegt Robert Jan Smeding van sterrenrestaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Nadeel: het zijn vaak wel vooraf vastgestelde menu’s en op drukke dagen als de zaterdag kun je niet met je kortingscoupon terecht.

Miljoenenjacht

Heb je nou echt flink wat geld op je rekening staan en je wilt serieus meedoen met de miljonairs: koop een jacht. Maar natuurlijk niet voor de volle prijs. Bij jachtenmakelaars als Shipcar in Kudelstaart, koop je een schip van meer dan een miljoen, voor slechts een paar ton.

Hoe? Zie het filmpje via de volgende link; Nieuwsbericht op RTL Z